Info AI - Compositie Competitie 2024

if preferred this page is also available in English.

Bedankt dat je meedoet aan de AI Compositie Competitie 2024!


Voordat je begint


Wat moet of mag ik doen?

Je componeert een soundtrack voor de video die je hierboven kunt downloaden. De interpretatie van de video is geheel aan jezelf en wat voor soort soundtrack je er voor maakt ook: er zit geen grens aan stijlen en je mag gebruik maken van alle vormen van audio, dus ook geluidseffecten. Het uitgangspunt is dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van AI tools en dat je met ons deelt hoe je AI hebt ingezet voor je compositie en welke AI-tool(s) je daarbij hebt gebruikt. We begrijpen dat andere bestaande compositiemiddelen (papier, andere hardware tot software) nodig kunnen zijn voor je afronding.


Met welke AI tools kun je werken?

Met allemaal. Gezien de snelheid van de ontwikkelingen is het niet mogelijk om alle AI-tools die beschikbaar zijn voor het maken van muziek en geluid te weten, of aan te raden. Wel hebben we onderaan deze pagina een lijst voor je toegevoegd met AI-tools waarvan we weten dat ze tot start van deze competitie gebruikt zijn voor muziekontwikkeling.



Wat moet je inzenden?

1 - Het filmfragment voorzien van jouw muziek (.mp4/mov/avi).

2 - een los audiobestand met daarin je muziek (.wav/.mp3).

3 - Een gedetailleerde uitleg van hoe je AI-tools hebt gebruikt in je compositieproces (pdf).


Het toesturen van je bestanden en informatie

Stuur je bestanden vóór 28 april 2024 - 24:00 met wetransfer naar het volgende e-mailadres:

privatekitchen@mimm.nl

Belangrijk: neem je naam op in bestandsnamen.
Na ontvangst sturen we je een bevestiging of we je materiaal op een juiste manier hebben ontvangen.
Hoor je niks van ons binnen 2 weken? Dan is er mogelijk iets misgegaan met de e-mail, neem dan contact met ons op.


Wat als ik genomineerd ben?

In alle gevallen zijn we natuurlijk blij dat je mee wilt doen aan de competitie en zien we de competitie vooral als uitdaging om te zien wat AI voor jou als mediacomponist kan betekenen.

Helaas kan niet iedereen winnen: we brengen alle deelnemers in mei 2024 via e-mail op de hoogte wie genomineerd zijn voor de Private Kitchen AI Compositie Competitie 2024 Award. De jury kiest 3 genomineerden die in aanmerking komen als uiteindelijke winnaar. De genomineerden worden uitgenodigd en krijgen toegang voor het BMiM event ( in mei/juni 2024, wordt binnenkort bekend gemaakt).

Private Kitchen laat weten wanneer de datum en locatie voor dit evenement definitief zijn, of hou de activiteiten van BMiM in de gaten op buma-music-in-motion.nl

Tijdens dit evenement wordt de winnaar van de competitie bekend gemaakt en zal het filmfragment met de muziek van de winnaar getoond worden. Het is daarna mogelijk dat we de video publiceren op het Youtube kanaal van Private Kitchen en zullen op privatekitchen.nl berichten over de uitslag.


Wat doet Private Kitchen met mijn muziek?

Je bent zelf eigenaar van je muziek. Door het meedoen aan de competitie stem je in met dat Private Kitchen/MiMM jouw muziek ten alle tijden kan gebruiken voor publicaties en informatie- en promotiedoeleinden met betrekking tot deze competitie binnen het platform Private Kitchen.

Private Kitchen heeft geen winstoogmerk en is onderdeel van MiMM


Wat doet Private Kitchen met mijn gegevens?

Bij registratie voorzie je ons van je naam, e-mailadres en eventueel je telefoonnummer. Deze informatie wordt enkel gebruikt om contact met je te hebben rondom de competitie, behalve voor genomineerden en de winnaar: hiervan kunnen we de naam publiceren via de kanalen van Private Kitchen. Indien je genomineerd bent voor de Award zullen we je mogelijk verzoeken meer informatie te verstrekken over je achtergrond, hoe je bereikbaar bent (website/socials) en eventueel activiteiten/projecten.


Vragen over de competitie?

Heb je vragen die betrekking hebben op deze competitie?
Stuur dan een e-mail naar privatekitchen@mimm.nl



Organisatie

Private Kitchen, het Engelstalige online platform voor Nederlandse mediacomponisten geproduceerd door het MiMM, organiseert deze competitie in samenwerking met Buma Music-in-Motion.

https://www.privatekitchen.nl

https://www.mimm.nl

https://buma-music-in-motion.nl


 

Overzicht van AI tools

Hieronder vind je een embedded lijst met een aantal AI tools die op start van de competitie beschikbaar zijn en waarvan we weten dat ze gebruikt worden voor muziekontwikkeling. Er is geen onderscheid gemaakt in gratis of betaalde diensten. Deze lijst is beschikbaar tot sluiting van de competitie.



more articles

Previous
Previous

Info AI - Composition Competition 2024

Next
Next

Main Course